Inhoudsopgave

Jouw website hoger in Google? 5 tips om jouw website te optimaliseren

Online zichtbaarheid is de laatste periode belangrijker dan ooit geworden. Een professionele website die direct goed scoort in zoekmachines zoals Google is een must. In dit blog geef ik je 5 tips, die je kunt toepassen om jouw website hoger te laten scoren in de zoekmachine resultaten.

Tip1: Zorg voor een goede URL structuur

Veelal kom je websites tegen met slecht uitziende url’s. Deze url’s bevatten vage leestekens of codes. Dit is dan het gedeelte wat achter de domeinnaam staat (slug). Zorg ervoor dat de url
goed leesbaar is en zoekwoorden bevat. Houd de url’s kort. (max 60 karakters).

Tip2: SEO titels en Meta Description

SEO titels

Naast dat je url’s er kort en mooi uitzien, moet je ervoor zorgen dat jouw SEO titels meteen de aandacht trekken op de zoekresultaten pagina. Het moet meteen duidelijk zijn waar de pagina over gaat. Dit is handig voor de bezoeker en voor Google. Je kunt dit met behulp van de Yoast SEO plugin (WordPress) handmatig invullen.

  • Hoger-in-Google-website-optimalisatie-SEO-Title

Meta Description

De Meta Description is de omschrijving van je pagina. Hiermee kun je de bezoeker ook verleiden om naar jouw website te gaan. Het is erg zonde als je hier geen gebruik van maakt. Google voegt zelf anders een Meta description toe, op basis van de inhoud van jouw webpagina. Dit is niet altijd hetgeen jij het liefst wilt tonen in de zoekresultaten. Als je het handmatig invult, kun je er zoekwoorden en bijvoorbeeld een call to action in verwerken. Goede titels en Meta Descriptions zullen zorg dragen voor meer bezoekers en een hogere conversie.

  • Hoger-in-Google-website-optimalisatie-SEO-Title

Tip 3: Zorg voor een snelle laadtijd van jouw website

Niets is irritanter dan een website die erg traag is. Mensen zijn ongeduldig en zullen dus snel weg klikken als het laden van jouw website te lang duurt. Zonde! Dit is ook een punt waarop Google jouw website beoordeelt, aangezien het bijdraagt aan de gebruiksvriendelijkheid voor de bezoeker. De inhoud van jouw wegpagina kan nog zo relevant zijn, als het laden te lang duurt, verlies je een hoop bezoekers.

Hoe maak je jouw website zo snel als de brandweer?

Kies voor een betrouwbare hostingprovider die zijn beloftes waar maakt. Kies dus niet voor een budgetprovider, want in dit geval kan goedkoop wel eens duurkoop worden.

Comprimeer de afbeeldingen op jouw website

Voor WordPress zijn er ook veel plugins te vinden waarmee je de afbeeldingen op jouw website kunt verkleinen. Dit komt ook ten goede van de laadtijd van jouw website. Een voorbeeld van zo een plugin is:
reSmush.it Image Optimizer

Tip 4: Zorg voor nieuwe content

Als je wilt dat Google jouw website hoger waardeert, zorg dan dat je regelmatig nieuwe content toevoegt aan jouw website. Het toevoegen van blogs, artikelen of pagina’s geven je ook de kans om jouw website te optimaliseren met bepaalde zoekwoorden, wat weer kan zorg dragen voor meer website bezoeken. Zorg echter wel voor een goede kwaliteit van jouw content, want een artikel helemaal vol met zoekwoorden, ziet Google als over optimaliseren en dan riskeer je zelfs strafpunten van Google.

Tip 5: Optimaliseer afbeeldingen

  1. Zorg voor een goede titel.
  2. Voeg een alt-tekst toe aan alle afbeeldingen op jouw website. Afbeeldingen zonder alt teksten kunnen niet goed geïndexeerd worden door Google.
  3. Comprimeer de afbeeldingen. Dit zorgt voor een kleinere bestandsgrootte wat de laadtijd van jouw website weer ten goede komt.
  4. Verwerk zoekwoorden. Je kunt bepaalde zoekwoorden ook verwerken in de titels van jouw afbeeldingen. Dit draagt ook weer een stukje bij aan de vindbaarheid.

Heb je vragen over het optimaliseren van jouw website?

Loop je toch tegen zaken aan of kom je er zelf niet helemaal uit? Wij helpen je graag verder. Wij kunnen je helpen met het optimaliseren van jouw WordPress website. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.